蒸巧克力蛋糕佐打發鮮奶油

蒸巧克力蛋糕佐打發鮮奶油

4.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份

Składniki

巧克力蛋糕
  • 蛋 (每顆重約53-63克) ,蛋白蛋黃分開
    4 顆
  • 100 克
  • 黑巧克力(可可含量50%) ,切塊 (約2公分)
    125 克
  • 奶油 ,切塊,多備一點刷油用
    125 克
  • 低筋麵粉 ,灑粉用
    少許
  • 低筋麵粉
    100 克
  • 泡打粉 (5 克)
    1 茶匙
  • 600 克
打發鮮奶油與巧克力甘納許
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%) ,冷藏
    315 克
  • 黑巧克力(可可含量50%) ,切塊(約2公分)
    80 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 684 kcal / 2863 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...