
Urządzenia i Akcesoria
蒸巧克力蛋糕佐打發鮮奶油
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份
Składniki
巧克力蛋糕
-
蛋 (每顆重約53-63克) ,蛋白蛋黃分開4 顆
-
糖100 克
-
黑巧克力(可可含量50%) ,切塊 (約2公分)125 克
-
奶油 ,切塊,多備一點刷油用125 克
-
低筋麵粉 ,灑粉用少許
-
低筋麵粉100 克
-
泡打粉 (5 克)1 茶匙
-
水600 克
打發鮮奶油與巧克力甘納許
-
鮮奶油 (脂肪含量約30-40%) ,冷藏315 克
-
黑巧克力(可可含量50%) ,切塊(約2公分)80 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
684 kcal /
2863 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
51 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品層疊出美味
72 Przepisy
Tajwan
Tajwan