Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ 大匙 烏醋
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 ½ 大匙 醬油
- 1 茶匙 辣椒粉
- 1 大匙 胡麻醬
- 1 ½ 茶匙 香油
- 500 克 高湯 (大骨高湯)
- 120 克 寬冬粉 ,泡軟後,用剪刀剪成二段
- 1 ½ 大匙 麻辣油
- 3 大匙 雞油辣椒 (如:老干媽®)
- 160 克 豬絞肉
- 2 大匙 無鹽烤花生
- 5 克 香菜
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3739 kJ / 894 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g