![Rompope de piñón Rompope de piñón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/761F290D-9644-4A45-8834-825567A8D1AF/Derivates/70B9FBD9-8161-4630-8BB7-5BC530D78D25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de piñones
- 1000 g de leche
- 200 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla
- 1 rama de canela
- 1 cucharadita de bicarbonato de sodio
- 10 yemas de huevo
- 250 g de ron blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1340 kJ / 319 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Concentrado de caldo de pollo
45 Min
Capirotada
1 Std. 10 Min
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Chocolate caliente con aroma de cardamomo
20 Min
Pan de elote
1 Std.
Rompope de nuez
20 Min
Atole de higo
25 Min
Atole de guayaba
40 Min
Ate de membrillo
1 Std. 45 Min
Rompope
1 Std. 30 Min
Pastel de elote con rompope TM6
2h
Champurrado
25 Min