![Atole de elote Atole de elote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B32E4393-46B7-47D7-BE03-E1A935FA881B/Derivates/eb74a346-df21-40e3-94fa-fed6aca39c17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de granos de elote blanco, crudos
- 210 g de elote amarillo enlatado, drenado y reserve el líquido
- 720 g de leche evaporada
- 150 g de leche condensada
- 1 cda de fécula de maíz
- 30 - 60 g de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1415 kJ / 337.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g