Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de granos de elote blanco, crudos
- 210 g de elote amarillo enlatado, drenado y reserve el líquido
- 720 g de leche evaporada
- 150 g de leche condensada
- 1 cda de fécula de maíz
- 30 - 60 g de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1415 kJ / 337.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de Avena
20 Min
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Atole de fresa
25 Min
Agua de avena sin lácteos
10 Min
Atole de café de la olla
25 Min
Chocolate santafereño
10 Min
Atole de amaranto
20 Min
Champurrado
25 Min
Atole de arroz de la esquina
35 min
Atole de Nutella
15 Min
Atole de chocolate
20 Min
Atole de canela
35 min