Urządzenia i Akcesoria
Atole de elote
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porciones
Składniki
-
210 g de granos de elote blanco, crudos
-
210 g de elote amarillo enlatado, drenado y reserve el líquido
-
720 g de leche evaporada
-
150 g de leche condensada
-
1 cda de fécula de maíz
-
30 - 60 g de azúcar (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
11 g
Kalorie
1415 kJ /
337.2 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DÍA DE MUERTOS
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10 min
Pollo frito Koreano
3 godz. 10 min
Arepas
30 min
Volteado de piña
1 godz. 30 min
Horchata de avena
10 min
Brulee de arroz y chabacano en cocción lenta TM6
5 godz. 35 min
Atole de café de la olla
25 min
Atole de Nutella
15 min
Molotes de plátano rellenos de queso
45 min
Champurrado
25 min
Chocolate santafereño
10 min
Atole de Avena
20 min