Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de azúcar
- 50 g de azúcar
- 50 g de mantequilla, sin sal
- 25 g de harina
Masa base
-
45
g de levadura prensada fresca, desmenuzada
lub 15 g de levadura seca instantánea - 125 g de leche
- 150 g de harina
Rosca
- 125 - 175 g de mantequilla, sin sal
- 110 g de azúcar
- 2 huevos
- ralladura de naranja, de una pieza
-
½
cdita de esencia de naranja
lub ½ cdita de agua de azahar - 260 g de harina
- ½ cdita de sal fina
- 1 huevo, batido
- 100 g de higos, cristalizados y cortados en octavos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1155 kJ / 273 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g