Rosca de Reyes
TM31 TM5 TM6

Rosca de Reyes

4.6 (129 ocen)

Składniki

Pasta de azúcar

  • 50 g de azúcar
  • 50 g de mantequilla, sin sal
  • 25 g de harina

Masa base

  • 45 g de levadura prensada fresca, desmenuzada
    lub 15 g de levadura seca instantánea
  • 125 g de leche
  • 150 g de harina

Rosca

  • 125 - 175 g de mantequilla, sin sal
  • 110 g de azúcar
  • 2 huevos
  • ralladura de naranja, de una pieza
  • ½ cdita de esencia de naranja
    lub ½ cdita de agua de azahar
  • 260 g de harina
  • ½ cdita de sal fina
  • 1 huevo, batido
  • 100 g de higos, cristalizados y cortados en octavos

Wartości odżywcze
na 1 rebanada
Kalorie
1155 kJ / 273 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy