![Pasta de jitomate Pasta de jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c348b50afbfd7cbdf3cf8c7c7fb65df9/Derivates/3e993e3dce8ba1737c1abdebe913802a343b5129.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de jitomate, en cuartos
- 320 g de cebolla blanca, en trozos
- 6 dientes de ajo, pelados
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- ½ cdita de albahaca seca
- ½ cdita de orégano seco
- ½ cdita de hierbas finas
- 2 hojas de laurel secas
- Wartości odżywcze
- na 520 g
- Kalorie
- 1832.5 kJ / 438 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 97.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 25.4 g
- Sód
- 2418.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorizo de champiñones
20min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 godz. 30 min
Galletas “Levain Copy Cat”
1u. 20min
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1h 30min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Salsa roja de molcajete
10min
Salsa martajada
50 мин.
Chamoy
20min
Salsa verde cocida
30min
Chorizo norteño
30min
Papitas negras
55 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min