Glaseado de piña y naranja para jamón de pierna navideña

Glaseado de piña y naranja para jamón de pierna navideña

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porciones

Składniki

Esmalte
  • 150 g de jugo de piña
  • 95 g de mermelada de naranja
  • 2 cditas de salsa de soya
  • 1 cda de miel de maple
  • 1 cda de brandy
  • 50 g de azúcar morena
  • 1 - 2 pizcas de canela en polvo
  • 1 anís estrellado (opcjonalnie)
Jamón
  • de jamón ahumado pierna navideño, con o sin hueso
  • clavo de olor (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 porciones

Sód 36755 mg
Białko 1116.8 g
Kalorie 39303.5 kJ / 9393.8 kcal
Tłuszcz 470.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 150 g
Węglowodany 170.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...