Wersje kompatybilne
Weihnachtliche Orangen-Mandarinen-Marmelade
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g Bio-Orangen
- 1200 - 1500 g Mandarinen
- 1000 g Gelierzucker 2:1
- 80 g frischer Ingwer, geschält, in dünnen Scheiben
- 70 g Zitronensaft
- 40 g Amaretto
- 2 - 4 TL Lebkuchengewürz, nach Geschmack
- 2 TL neutrales Öl (Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2193 kJ / 523 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Kürbis-Kokos-Marmelade
1h
Weihnachtszucker
15min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Vanillezucker
72 godz.
Feigensenf
55min
Traubengelee
1h
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3h
Weihnachtsmarmelade
50min
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1h 10min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1h