Urządzenia i Akcesoria
Weihnachtliche Orangen-Mandarinen-Marmelade
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Schraubgläser
Składniki
-
Bio-Orangen1600 g
-
Mandarinen1200 - 1500 g
-
Gelierzucker 2:11000 g
-
frischer Ingwer geschält, in dünnen Scheiben80 g
-
Zitronensaft70 g
-
Amaretto40 g
-
Lebkuchengewürz nach Geschmack2 - 4 TL
-
neutrales Öl (Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
3 mg
Białko
2 g
Kalorie
2193 kJ /
523 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
119 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Zwetschken-Heidelbeermarmelade & Apfel-Kürbismarmelade (XXL)
1 godz.
Erdbeermarmelade 1:1
55 min
Brombeer-Vanille-Sirup
2 godz. 15 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1 godz. 10 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Waldbeerenmarmelade
55 min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 godz.
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 godz. 10 min
Weihnachtsmarmelade
50 min