Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teigzubereitung (am Abend)
- 190 g Wasser, kalt
- 50 g Milch, kalt
- 10 g frische Germ
- 5 g Zucker
- 10 g Gerstenbackmalz, pulverisiert
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 15 g Butter
- 1 ½ TL Salz
- Öl zum Einfetten
- 30 g Roggenmehl
- 30 g Maisstärke
Fertigstellung und Backen (am Morgen)
- Sesamsamen, zum Tauchen
- Mohnsamen, zum Tauchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 178 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Frühstückskipferl
17h 15min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Handsemmerl
10h 55min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Brioche Kipferl
2 Std. 10 Min
Gewürz-Zwillinge
16h 30min
Brötchensonne
2 Std.