
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 300 g onions cut in wedges
- 30 g unsalted butter
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub ½ tsp chicken stock paste, homemade - 300 g boiling water
- 20 g single cream (approx. 18 % fat)
- 30 g plain flour
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 674 kcal / 2826 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Sód
- 1823 mg