Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnuts
- 100 g walnut halves, plus extra for decorating
Dough
- 200 g unsalted butter, diced
- 350 g strong white bread flour
- 100 g granulated sugar
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 Tbsp double cream
Chocolate Layer
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 50 g unsalted butter, diced
- 130 g double cream
- 400 g sweetened condensed milk (caramel)
- 50 g almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2158 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
Alternatywne przepisy
Easter Cream Pastries
1h 15 min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3u. 40min
Strawberry White Chocolate Cookies
50 min
Danish Dream Cake
55 min
Chocolate Brioche
5h
Oats, Coconut and Honey Balls
25 min
Cheese and Bacon Pastries
35 min
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3h 45min
Bacon Roly-polies
1h
Christmas Gingerbread (Poland)
1h 25 min
Red Velvet Cake
1h 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min