Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de azúcar
- 30 g de almendras crudas sin piel
- 80 g de harina de repostería
- 500 g de leche
- 3 huevos
- 40 g de mantequilla
- 30 g de brandy
- 500 g de uvas negras (sin pepitas)
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1049 kJ / 251 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho de uvas rojas y aceite de oliva
1h 40min
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3 Std. 30 Min
Tartaletas de limoncello
3h 15min
Bizcocho de peras
1 Std.
Pudin crujiente con masa filo
1 Std.
Vasitos pie de manzana
40min
Magdalenas de castañas
20 Min
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1 Std. 30 Min
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Stollen
2h
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50min
Tarta de manzana y pera
50min