Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 3 claras de huevo (reserve las yemas )
- 115 g de semillas de amapola
- 40 g de almendra cruda sin piel
- 2 cucharaditas de azúcar vainillado
- 260 g de zanahoria en trozos de 2 cm
- 115 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 75 g de harina de espelta
- 3 cucharaditas de polvo de hornear
- 2 cucharaditas de piel de limón rallada
- 60 g de zumo de limón
- 2 - 3 tiras de piel de limón en juliana fina
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1140 kJ / 272 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas de avena y plátano
50min
Bizcocho de manzana
50min
Magdalenas de zanahoria y cacao
50min
Galletas de castaña y miel
1h 40min
Cake de plátano con algarroba
1h 45min
Galleta de chocolate y naranja
40min
Bizcocho de espelta y té matcha con fruta
3h
Bizcochitos de avena, chocolate y mandarina
50min
Magdalenas integrales de calabaza (sin huevo)
1 godz. 20 min
Bizcocho de zanahoria
45 min
Bizcocho integral de zanahoria
1 godz. 20 min
Bizcocho de zanahoria y almendra
1 godz. 20 min