Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra

Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra

3.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 raciones

Składniki

Carquinyolis de harina de almendra
  • de azúcar moreno
    80 g
  • huevos
    3
  • de leche
    50 g
  • de harina de trigo
    100 g
  • de almendra molida
    250 g
  • de polvo de hornear
    1 cucharadita
  • de almendras crudas con piel
    100 g
Membrillos
  • de agua
    400 g
  • de vino dulce
    250 g
  • de azúcar
    300 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    4
  • tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
    4
  • vainas de cardamomo (ligeramente aplastadas)
    6
  • membrillos pelados (en octavos y sin semillas)
    4

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 627 kcal / 2627 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...