Urządzenia i Akcesoria
Mango-Kokos-Mousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine2 Blätter
-
Kokosraspeln40 g
-
Wasser zum Einweichen
-
Kokosmilch fettarm150 g
-
Magerquark350 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Mango (ca. 500 g), reif, davon ⅔ in Stücken und ⅓ in Spalten1
-
Limette Bio, Schale abgerieben und Saft ausgepresst (10 g)1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1090 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bayerische Creme
8 godz.
Weiße Schokomousse
10 godz.
Pfirsichschaum
10 min
Zitronen-Joghurt-Swirl
1 godz.
Ananas-Kokos-Pudding
2 godz.
Kürbismousse mit Baconcrumble
1 godz. 45 min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Vanille-Orangen-Creme (zuckerfrei)
40 min
Stracciatella-Quark
15 min
Pistazien-Pudding
2 godz. 40 min