Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brin de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 1000 g de moules fraîches, nettoyées
- 400 g d'eau circa
- 50 g échalote
- 1 gousse d'ail
- 1 piment, frais, petit et épépiné
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 40 g de vin blanc, sec
- 350 g de pâte sèche, type fusilli
- 1 c. à café de sel
- 1 sachet de safran en poudre
- 120 g de tomates-cerises, coupées en quarts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jus détox anti-oxydant
10 min
Curry de poulet
35 Min
Pizza multigrains au brie, jambon serrano et confiture de figues
Brak ocen
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
Brak ocen
Curry d’agneau à l’indienne
1j 30 menit
Mud cake
2j 30 menit
Tajine de poulet au miel et aux pruneaux
40 min
Curry de poulet à la japonaise
55 Min
Poulet oriental au couscous
45 Min
Riz jaune au poulet
40 min
Poulet citron
50 menit
Goulache
1 godz. 5 min