
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé et un peu plus pour travailler la pâte
- 270 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
-
10
g de levure boulangère fraîche émiettée
lub 4 g de levure déshydratée - 30 g d'huile d'olive et un peu plus pour arroser
- 1 c. à café de sel
- 300 g de tomates en dés, en boîte
- 5 g de feuilles de basilic frais
- 1 - 2 pincées de sel
- du poivre noir moulu selon vos goûts
- 200 g de mozzarella en morceaux (1 cm)
- 100 g d'oignons rouges en tranches
- 100 g de courgette en dés (1 cm)
- 100 g de poivron jaune en dés (1 cm)
- 100 g de carotte en dés (1 cm)
- 100 g de tomates cerises coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 676 kcal / 2832 kJ
- Białko
- 25 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 97 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 659 mg