Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le moule
- 300 g d'amandes émondées
- 300 g de carottes, coupées en tronçons
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- ½ citron jaune non traité, jus et zeste
- 60 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1652 kJ / 392 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1 Std. 15 Min
Plumcake vapeur à la carotte
1h
Gâteau revigorant
1h
Tarte sucrée au potiron
1h 40min
Cake à l'ananas
55min
Patate douce cake
1 Std. 20 Min
Tarte sucrée au potiron
1h
Muffins pomme butternut
1h 25min
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1h
Gâteau vapeur à la banane
1h 30min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 Std. 15 Min
Gâteau à la banane, au chocolat et flocons d'avoine
55min