Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Knollensellerie, in Stücken (5 cm)
- 125 g Naturjoghurt
- 10 g Rapsöl
- 25 g Apfelessig
- 1 ½ EL Senf
- 1 EL Zitronensaft
- 1 EL Orangensaft
- ¾ - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Honig
- 1 Msp. Kümmel, gemahlen
- 60 g Rosinen
- 60 g Walnüsse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 622 kJ / 148 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Randen-Suppe
45min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1 Std.
Auberginen Aufstrich
20 Min
Fenchelsalat mit rosa Pfeffer
10 Min
Karotten-Gurken-Salat
15 Min
Kürbiskern-Salatsauce
10 Min
Kohlrabi-Apfel-Rohkost mit Löwenzahn und karamellisiertem Ziegenkäse
15 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1 Std. 10 Min
Lauwarmer Pastinakensalat
45min
Randensalat
10 Min
Sellerie-Apfel-Salat
10 Min