![Albóndigas de bonito Albóndigas de bonito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C16AD2B1-5ACB-4A19-8ACE-421E4A80BAAF/Derivates/2479542E-F07F-492C-B604-8DC9F01774BF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 600 g de bonito fresco en trozos
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 huevo
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de pan rallado
- 45 g de leche evaporada
- 100 g de harina para rebozar
- 200 - 300 g de aceite para freír
Salsa
- 200 g de cebolla en cuartos
- 100 g de zanahoria en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de harina
- 500 g de caldo de pescado
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2259 kJ / 541 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1 godz.
Croquetas de bonito
9h 15min
Calamares en su tinta
1h 5min
Rollo de bonito
1 godz. 10 min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1 godz.
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Crema de andaricas
50min
Bonito a la riojana
50min
Albóndigas de ternera en salsa de verduras
50min
Croquetas de mejillones
9h 10min
Frixuelos rellenos de merluza y gambas
2 godz.