Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de vinagre de vino blanco
- 200 g de vino blanco
- 30 g de azúcar moreno
- 6 hojas de laurel secas
- 1 cucharada de sal
- 500 g de cebollitas francesas pequeñas
- 6 granos de pimienta negra
- aceite de oliva virgen extra para llenar los tarros (aprox. 400 g)
- agua
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2352 mg
Alternatywne przepisy
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Compota a la antigua
2sa 30 dk
Merengue suizo
10min
Cebolla picada
5 min
Castañas en almíbar
2 Std.
Olivada y aceite de oliva negra de Aragón
20 min
Mostaza de hierbas
8 godz. 15 min
Naranja en almíbar de especias
4 Std. 20 Min
Calabacín encurtido en aceite
3sa 20 dk
Ajos confitados a las hierbas
45 dk
Compota de albaricoque
45 dk
Picada de ajo y perejil
5 min