Semifrío de hibisco con coulis de mora

Semifrío de hibisco con coulis de mora

4.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 35 min
6 raciones

Składniki

Semifrío de hibisco
  • 250 g de agua
  • 10 - 15 g de flores de hibisco secas (jamaica)
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 100 g de azúcar
  • 100 g de queso mascarpone
    100 g de crème fraîche
  • 3 claras de huevo pasteurizadas
Coulis de moras o de arándanos
  • 100 g de moras frescas
    100 g de arándanos frescos
  • 60 g de azúcar
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 12 moras frescas para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 2.73 g
Kalorie 826 kJ / 198 kcal
Tłuszcz 7.95 g
Błonnik 1.12 g
Węglowodany 28.71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...