Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Sojasauce
- 120 g Sake (japanischer Reiswein)
- 20 g Zucker
- 8 Frühlingszwiebeln
- 8 Hühneroberkeulen, ohne Haut, ausgelöst
- 3 - 4 EL Sesamöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3071 kJ / 735 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi-Rolle mit warmen Knuspergambas
40 min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Thai-Burger
30 min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 min
Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme
30 min
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30 min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 Std. 20 Min
Garnelenchips
35min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1h
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15min
Hühnchen Katsu Curry mit Reis
1h
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min