Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven

Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven

4.5 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
12 Stücke

Składniki

  • Öl etwas mehr zum Einfetten (siehe Tipp)
    20 g
  • Semmelbrösel zum Ausstreuen
  • Milch
    300 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Majoran, getrocknet
    1 ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ - ½ TL
  • Semmelwürfel
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Schinken in Scheiben
    100 g
  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft
    35 g
  • Oliven, entkernt halbiert
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 127 kcal / 531 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...