Urządzenia i Akcesoria
Mocha Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
16 slices
Składniki
Coffee and Chocolate Sponge
-
espresso, brewed milky (see tip)100 g
-
caster sugar130 g
-
light brown sugar130 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing230 g
-
spelt flour240 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
large eggs4
-
cocoa powder30 g
Coffee and Chocolate Icing
-
unsalted butter soft280 g
-
icing sugar500 g
-
instant coffee dissolved in 1 Tbsp boiling water then set aside to cool3 tsp
-
dark chocolate small pieces or callets150 g
-
coffee beans chocolate-coated, for garnishing70 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5.8 g
Kalorie
2461 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
34.1 g
Węglowodany
64.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Mint Choc Chip
8 godz. 20 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Chocolate Caramel Bake with Walnuts
1 godz. 40 min
Ombre Cake
2 godz. 10 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Cake in a Jar
35 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Cinnamon and Date Twists
50 min
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
1 godz. 30 min
Orange Sponge
2 godz.
Carrot Cake
2 godz. 30 min