Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coffee and Chocolate Sponge
- 100 g espresso, brewed, milky (see tip)
- 130 g caster sugar
- 130 g light brown sugar
- 230 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 240 g spelt flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 4 large eggs
- 30 g cocoa powder
Coffee and Chocolate Icing
- 280 g unsalted butter, soft
- 500 g icing sugar
- 3 tsp instant coffee, dissolved in 1 Tbsp boiling water then set aside to cool
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 70 g coffee beans, chocolate-coated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Cake
2h 30min
Chocolate and Pear Cake
1h 30 min
Decadent Dark Chocolate Brownies
1 Std. 55 Min
Chocolate Bourbons
45 Min
Christmas Gingerbread (Poland)
1h 25min
Triple Chocolate Layer Cake
2h 30min
Peanut Butter Cheesecake
5h 40min
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
1h 30 min
Strawberry White Chocolate Cookies
50min
Raspberry and Coconut Cake
1u. 50min
Ultimate Chocolate Cake
2h 15 min
Red Velvet Cake
1h 20 min