Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coffee and Chocolate Sponge
- 100 g espresso, brewed, milky (see tip)
- 130 g caster sugar
- 130 g light brown sugar
- 230 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 240 g spelt flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 4 large eggs
- 30 g cocoa powder
Coffee and Chocolate Icing
- 280 g unsalted butter, soft
- 500 g icing sugar
- 3 tsp instant coffee, dissolved in 1 Tbsp boiling water then set aside to cool
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 70 g coffee beans, chocolate-coated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel Cake with Fruit and Caramel Sauce
3 Std. 50 Min
Carrot and Apple Cake
1h 30min
Triple Chocolate Layer Cake
2 godz. 30 min
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Bloody Almond Finger Biscuits
2 godz.
Tear and Share Snail Bread
2h 45min
Pink and White Macarons
1h 30min
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2h 40min
Tri-Coloured Cupcakes
1h 30min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Carrot Cake
2 godz. 30 min