Wersje kompatybilne
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger Crumb and Panna Cotta
- 80 g ginger biscuits (eg. Ginger Nut)
- 250 g whipping cream
- 250 g plain yoghurt
- 60 g caster sugar
- 4 gelatine leaves
- water, for soaking
- 1 vanilla pod
- neutral oil (e.g. sunflower oil, peanut oil), for greasing
Rhubarb Compote
- 1 orange, thin peelings of skin and juice
- 250 g rhubarb, cut in pieces (2 cm)
- 50 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1353 kJ / 323 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 117 mg
Alternatywne przepisy
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Rhubarb Crumble
55min
Custard
15 min
Stewed Rhubarb with Orange
10 min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Caramelised Red Onion Chutney
24h
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Brandy Butter
10 min
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Lemon Posset
2h 40min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20 Min
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 Std. 25 Min