Wersje kompatybilne
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger Crumb and Panna Cotta
- 80 g ginger biscuits (eg. Ginger Nut)
- 250 g whipping cream
- 250 g plain yoghurt
- 60 g caster sugar
- 4 gelatine leaves
- water, for soaking
- 1 vanilla pod
- neutral oil (e.g. sunflower oil, peanut oil), for greasing
Rhubarb Compote
- 1 orange, thin peelings of skin and juice
- 250 g rhubarb, cut in pieces (2 cm)
- 50 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1353 kJ / 323 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 117 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Rhubarb Crumble
55 min
Brandy Butter
10 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Stewed Rhubarb with Orange
10 Min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Lemon Posset
2h 40min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min