Torta di farro alle mandorle e prugne

Torta di farro alle mandorle e prugne

4.5 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni

Składniki

  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 120 g di zucchero di canna
  • 4 uova (da 60 g circa)
  • 80 g di farina di farro
  • 120 g di farina tipo 00
  • 100 g di mandorle tritate
  • 1 pizzico di sale
  • ½ fiala di aroma all'arancio o limone
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 120 g di yogurt naturale
  • 400 g di prugne mature denocciolate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.1 g
Kalorie 1807 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 41.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...