Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blätter gewaschen und getrocknet
- 20 g Olivenöl, nativ
- 30 g Schalotten
- 280 g rohe Salsiccia, ohne Haut und in Stücken (2-3 cm)
- 70 g Pilze, frisch getrocknet, 10 Min. in warmem Wasser eingeweicht und ausgedrückt
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 600 g Wasser
- 350 g Pasta getrocknet, Sorte Tortiglioni, von bester Qualität
- 50 g Halbrahm, ca. 25 % Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2644 kJ / 632 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30 Min
Munder Safranrisotto
45 Min
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min
Boeuf Bourguignon
2 Std.
Spaghetti alla Carbonara
30 Min
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40 Min
Teigwaren mit Thonsauce
30 Min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 Min
Züri-Gschnätzlets
50 Min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 Min