Wersje kompatybilne
Rindshuftsteaks mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steaks
- 2 EL pflanzliches Öl
- 4 Rindshuftsteaks (à 200 g, 4 cm dick)
Stampf und Sauce
- 600 g Milch
- 100 g Butter, weich
- 800 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (3 cm)
- 3 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Muskatnuss, gemahlen
- 200 g Zwiebel, halbiert, in halben Ringen
- ½ TL Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
-
30
g trockener Sherry
lub 30 g Aceto balsamico - 200 g Rahm
-
1
geh. TL Fleischbouillonextrakt
lub 1 Würfel Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l) - 3 TL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 20 g Senf
- 1 TL Worcestershire Sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4042 kJ / 966 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 2087 mg
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 Std. 10 Min
Sweet Chili Poulet mit Kabissalat
2h
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 Min
Orangen-Lachs mit Brokkoli-Couscous
25 Min
Poulet-Stroganoff
50 min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Stroganoff
45 Min
Schweinsfilet im Teig
1h 15min
Hackbällchen in Tomatensauce mit Kartoffelstock (8 Portionen)
1 Std. 30 Min
Pouletbrust Metaxa
1 Std.
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 Min
Pulled-Pork-Burger
4h 50 min