Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Hefe
- 1 Prise Zucker
- 560 g Wasser
- 75 g Sauerteig (Fertigprodukt)
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Roggenmehl
- 15 g Salz
- 20 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 558 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3hod.
Kleiner Laugenkranz
2小时 10 分钟
Bergisches Urbrot
17 godz.
Landbrot Backhausart
1hod. 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Dinkelkruste
2h 20 min
Dunkles Landbrot
3hod.
Weizen-Roggen-Brötchen
2小时 15 分钟
Schweizer Bauernbrot
7h
Krustis
3h 30min
Baguette Rustica
4h 20min
Allgäuer Seelen
1h 20min