Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohnbelag
- 80 g Mohn
- 40 g Zucker
- 200 g Milch
- 30 g Hartweizengrieß
- 30 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
Kirschbelag
- 2 Gläser Kirschen (à 680 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 50 g Zucker
- 55 g Speisestärke
Streusel
- 95 g Zucker
- 170 g Mehl
- 120 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
Rührteig und Fertigstellung
- 160 g Butter, in Stücken
- 200 g Zucker
- 3 Eier
- 160 g Milch
- 330 g Mehl
- ¾ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1646 kJ / 393 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2 Std. 15 Min
Zimt-Torte
1 godz. 30 min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 Std. 40 Min
Bananen-Eierlikör-Torte
11 godz. 40 min
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4h