Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe (erbsengroß)
- 150 g Weizenmehl Type 550
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 280 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 30 g Röstzwiebeln
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 100 g Katenschinken, gewürfelt
- Öl zum Einfetten
- 50 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3hod.
Kleiner Laugenkranz
2小时 10 分钟
Bergisches Urbrot
17 godz.
Röggelchen für Halven Hahn
1小时 35 分钟
Tiroler Schinkenbrot
16h 15min
Schweizer Rustico
25j 20 menit
Bier-Ähren
14u.
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Baguettes Rustica
15 godz.
Schweizer Bauernbrot
7h
Baguette Rustica
4h 20min
Allgäuer Seelen
1h 20min