![Weinknorzen (Weinreben) Weinknorzen (Weinreben)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e108551f-b330-4a24-bbfd-c85fc794a3c1/Derivates/6b29c2df-8c8e-4abb-bc2b-101e9867b65a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe (erbsengroß)
- 150 g Weizenmehl Type 550
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 280 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 30 g Röstzwiebeln
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 100 g Katenschinken, gewürfelt
- Öl zum Einfetten
- 50 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bier-Ähren
14 godz.
Speck-Käse-Stangerl
14 godz. 45 min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35 min.
Laugenecken
3h
Bergisches Urbrot
17 godz.
Fougasse
14h 30 min
Baguettes Rustica
15h
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min