Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 star anise
- 1 tsp ground Sichuan pepper (see tip) (opcjonalnie)
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (5 cm)
- 300 g cooked chestnuts, peeled
- 10 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 10 g granulated sugar
- 200 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 2 spring onions, cut in pieces (4 cm), for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Braised Pork and Egg with Rice
45 min
Rice Wine Chicken
30 min
Braised pork belly
55min
Sweet and Sour Pork Ribs
40 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Beef Teriyaki with Rice
1 Std. 50 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h