Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 star anise
- 1 tsp ground Sichuan pepper (see tip) (opcjonalnie)
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (5 cm)
- 300 g cooked chestnuts, peeled
- 10 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 10 g granulated sugar
- 200 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 2 spring onions, cut in pieces (4 cm), for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Steamed Garlic Prawns
30min
Braised Pork and Egg with Rice
45 Min
Chawanmushi
1h 15min
Stir-fried Vegetables
10 min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Rice Wine Chicken
30min
Shrimp Yakisoba
35 Min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Taiwanese three cup chicken
20min
Mapo tofu
15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min