Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Preiselbeer-Pie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
14 Stücke
Składniki
-
Vanilleschote davon das Mark ausgekratzt1
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben und Bearbeiten400 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Salz1 TL
-
Ei (Kl. M)1
-
Wasser eiskalt30 g
-
Birnen geschält, geviertelt, entkernt1000 g
-
Zitronensaft30 g
-
Preiselbeerkompott250 g
-
Rohrzucker brauner30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1180 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pfirsich-Tarte
1 godz. 15 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Bakewell Tarte
2 godz.
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min