Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 200 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 15 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rugelach mit Pistazienhalva
3 Std. 20 Min
Orangen-Aprikosen-Kuchen im Glas
1 Std. 5 Min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Nuss-Striezel
1h 30min
Dänische Hefeknoten
1h 30min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Gedrehter Hefezopf
2h
Erdbeer-Pistazien-Tarte
4 Std.
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 Std.
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50 Min
Lemon-Curd-Striezel
4 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min