Urządzenia i Akcesoria
Pistazien-Hefezopf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Milch250 g
-
Zucker200 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet15 g
-
Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
980 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Hefezopf
3 Std.
Kirsch-Nuss-Cantuccini
1 Std.
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Brombeer-Mohnschnecke
2 Std. 5 Min
Pistazien-Mandel-Ähre
1 Std. 30 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Carrot Cake mit Walnuss-Streuseln
1 Std. 20 Min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 Std.
Christstollen-Cantuccini
2 Std. 30 Min