Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zucker
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (à ca. 1 x 4 cm)
Hefeteig
- 70 g Mandeln
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 140 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Salz
- 300 - 350 g Stachelbeeren, grün
- 1 EL Speisestärke
- 1 geh. EL brauner Zucker
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2115 kJ / 505 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnstollen
26 godz.
Franzbrötchen-Stollen
32 Std.
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2小时 25 分钟
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 Std.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4u.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min