![Stachelbeer-Streuseltaler Stachelbeer-Streuseltaler](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC40071C-FE5B-46B5-B370-F620AAEDDCB6/Derivates/fac47ef6-51f6-4e05-a89f-3aff6bfc8060.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zucker
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (à ca. 1 x 4 cm)
Hefeteig
- 70 g Mandeln
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 140 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Salz
- 300 - 350 g Stachelbeeren, grün
- 1 EL Speisestärke
- 1 geh. EL brauner Zucker
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2115 kJ / 505 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Zwetschgenmus
1sa
Pflaumen-Birnen-Tarte
1sa
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2sa 30 dk
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min