Schwarzes Osterschaf

Schwarzes Osterschaf

4.9 51 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 Portionen

Składniki

Germteig
  • Rum
    15 g
  • Milch
    230 g
  • Butter in Stücken
    90 g
  • Feinkristallzucker
    50 g
  • Vanillezucker
    10 g
  • Honig
    1 TL
  • frische Germ
    25 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
    500 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Eidotter
    1
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
Mohnfülle und Fertigstellung
  • Mohnsamen
    160 g
  • Zucker
    50 g
  • Milch
    80 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Rum
    15 g
  • Powidl
    40 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 ½ TL
  • Ei verquirlt
    1
  • Rosinen
    3

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 183 kcal / 766 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...