Urządzenia i Akcesoria
Schwarzes Osterschaf
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 Portionen
Składniki
Germteig
-
Rum15 g
-
Milch230 g
-
Butter in Stücken90 g
-
Feinkristallzucker50 g
-
Vanillezucker10 g
-
Honig1 TL
-
frische Germ25 g
-
Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche500 g
-
Backpulver1 TL
-
Eidotter1
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
Mohnfülle und Fertigstellung
-
Mohnsamen160 g
-
Zucker50 g
-
Milch80 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Rum15 g
-
Powidl40 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 ½ TL
-
Ei verquirlt1
-
Rosinen3
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
766 kJ /
183 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Lebkuchenmänner
2 godz. 50 min
Germknödel
1 godz.
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min
Mohnblume
2 godz. 20 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min