Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 500 g Dinkelmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 TL Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Einstreichen
- 1 EL Backmalz (opcjonalnie)
- grobes Salz (Hagelsalz)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 50min
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52 Std.
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15 min
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Luftige Brötchen
2h
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14h
Dinkel-Seelen
9h
Krustis
3 Std. 30 Min
Baguette Rustica
4h 20min
Allgäuer Seelen
1 Std. 20 Min