Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelteig
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Dinkelmehl Type 630
- 1 Ei
Belag und Fertigstellung
- 300 g Frischkäse
- 100 g Schmand
- 1 Ei
- ½ TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 rote Zwiebel, in halben Ringen
- 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 100 g Feta, grob zerbröselt
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1362 kJ / 326 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Spinat-Gratin
1 Std. 30 Min
Spinatpfannkuchen vom Blech
35 Min
Paprika-Feta-Tarte
1 Std.
Süßkartoffel-Mais-Tortilla
45 Min
Kartoffelpizza
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Flammkuchen
40 Min
Ratatouille-Auflauf
1 Std.
Paprika-Salami-Quiche
45 Min
Käse-Zwiebel-Tarte
1h 45min
Möhren-Quiches
1 Std. 10 Min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2h
Cheddargebäck
40 Min