Kartoffeltarte mit Tomaten
TM6 TM5

Kartoffeltarte mit Tomaten

3.1 (70 ocen)

Składniki

Kartoffelteig

  • Öl zum Einfetten
  • 500 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 500 g Kartoffeln, in Stücken
  • 150 g Dinkelmehl Type 630
  • 1 Ei

Belag und Fertigstellung

  • 300 g Frischkäse
  • 100 g Schmand
  • 1 Ei
  • ½ TL Kräutersalz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 rote Zwiebel, in halben Ringen
  • 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • 100 g Feta, grob zerbröselt
  • 2 Stängel Rosmarin, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1362 kJ / 326 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy