Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Banana Bread
- 85 g oat flakes, gluten free
- 115 g vegetable oil
- 85 g apple sauce, unsweetened
- 3 ripe bananas (approx. 285 g), quartered
- 3 large eggs
- 130 g sugar
- 60 g brown sugar
- 1 ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ½ tsp xanthan gum
- ½ tsp salt
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1752.9 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 224.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 Min
Vegetable Stock Paste (Vegan)
40 Min
Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 Min
Brown Sugar Date Muffins
1 godz. 15 min
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Festive Baguette
3h 45min
He Tao Zhi Ma Hu (Sweet Walnut Sesame Soup)
35 Min
Ham mousse
10 Min
Chocolate chip gluten-free loaf
1 godz. 10 min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Gluten-Free Banana Bread
55 Min