Everyday Gluten Free Banana Bread

Everyday Gluten Free Banana Bread

5.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour
  • quinoa, white
    200 g
  • chia seeds
    100 g
  • cornstarch
    200 g
  • arrowroot flour
    100 g
Banana Bread
  • oat flakes gluten free
    85 g
  • vegetable oil
    115 g
  • apple sauce unsweetened
    85 g
  • ripe bananas (approx. 285 g), quartered
    3
  • large eggs
    3
  • sugar
    130 g
  • brown sugar
    60 g
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • xanthan gum
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 419 kcal / 1752.9 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 62.8 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 224.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...