Everyday Gluten Free Banana Bread
TM6 TM5

Everyday Gluten Free Banana Bread

5.0 (3 oceny)

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour

  • 200 g quinoa, white
  • 100 g chia seeds
  • 200 g cornstarch
  • 100 g arrowroot flour

Banana Bread

  • 85 g oat flakes, gluten free
  • 115 g vegetable oil
  • 85 g apple sauce, unsweetened
  • 3 ripe bananas (approx. 285 g), quartered
  • 3 large eggs
  • 130 g sugar
  • 60 g brown sugar
  • 1 ½ tsp baking powder
  • ½ tsp baking soda
  • ½ tsp xanthan gum
  • ½ tsp salt
  • 1 tsp natural vanilla extract

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1752.9 kJ / 419 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
62.8 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
7.1 g
Sód
224.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy