Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base e telhas
- 60 g queijo parmesão
- 100 g farinha
- 100 g manteiga
- 1 pitada de sal
Recheio
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 2 tiras de casca de limão
- 2 pés de manjericão
- 10 g açúcar
- 400 g queijo-creme de cabra
- 250 g queijo ricota
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Cobertura
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 60 g cebola roxa
- 20 g azeite
- 400 g tomate pelado cortado em pedaços
- 100 g pimento vermelho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1462.4 kJ / 349.5 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 731.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de 4 queijos
40 min
Galette de morango
50 Min
Macarons com creme de lavanda
5h 20 min
Semifrio marmoreado
4h 20 min
Chamuças de batata e coentros
45 Min
Sopa caprese
1h 15min
Cocktail neve
15 Min
Delícia de morango
1 Std. 30 Min
Baguetes
15 godz.
Cassata de avelã e chocolate
8u.
Cheesecake de lima
5h 20 min
Pão recheado com queijo mozarela
45 Min