Apple Rose Tart

Apple Rose Tart

3.3 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices

Składniki

Pastry
  • unsalted butter cold, diced
    170 g
  • plain flour
    220 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • egg yolk from medium egg
    1
  • water cold
    45 g
Filling
  • lemon thin peelings of half and juice for glaze (approx. 25 g)
    1
  • granulated sugar
    80 g
  • cooking apples (e.g. Bramley), peeled, cored, quartered
    600 g
Apple Rose
  • red apples cored, halved, thinly sliced (1 mm) (approx. 520 g)
    4
  • lemon juice (approx. half a lemon)
    15 g
  • granulated sugar
    20 g
  • water
    300 g
Glaze
  • apricot jam
    60 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 330.3 kcal / 1382 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 49.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 23 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...