Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 170 g unsalted butter, cold, diced
- 220 g plain flour
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 45 g water, cold
Filling
- 1 lemon, thin peelings of half and juice for glaze (approx. 25 g)
- 80 g granulated sugar
- 600 g cooking apples (e.g. Bramley), peeled, cored, quartered
Apple Rose
- 4 red apples, cored, halved, thinly sliced (1 mm) (approx. 520 g)
- 15 g lemon juice (approx. half a lemon)
- 20 g granulated sugar
- 300 g water
Glaze
- 60 g apricot jam
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1382 kJ / 330.3 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 23 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 Std. 45 Min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11h 5min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1j 55 menit
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Grissini with Parmesan and Herbs
5h 10min
Chocolate Bourbons
1h 45min
Strawberry Bavarois
6h
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Pretzels
1h
Cheese and Onion Cornbread (Sopa Paraguaya)
1h
Mocha Cake
2h 5min