Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 170 g unsalted butter, cold, diced
- 220 g plain flour
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 45 g water, cold
Filling
- 1 lemon, thin peelings of half and juice for glaze (approx. 25 g)
- 80 g granulated sugar
- 600 g cooking apples (e.g. Bramley), peeled, cored, quartered
Apple Rose
- 4 red apples, cored, halved, thinly sliced (1 mm) (approx. 520 g)
- 15 g lemon juice (approx. half a lemon)
- 20 g granulated sugar
- 300 g water
Glaze
- 60 g apricot jam
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1957 kJ / 468 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
5 Min
Berry Curd
20 Min
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3h 40 min
Cutter Beet Carpaccio (TM6)
Brak ocen
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30min
Crème Pâtissière
15 Min
Chocolate Chestnut Cheesecake
1hod. 45min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Milk Chocolate Panna Cotta with Mango and Banana Marmalade
2 Std. 15 Min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15 Std. 15 Min
Torta Caprese
55 Min