Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Doughnut
- 160 g milk
- 60 g caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled -
1
tsp natural vanilla extract
lub ½ tsp vanilla bean paste - 1 medium egg
- 270 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 30 g unsalted butter, soft
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp gluten-free baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 1000 g vegetable oil, for frying
Glaze
- 150 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 6 Tbsp milk, plus extra if necessary
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 82 mg
Alternatywne przepisy
Horlicks Hot Chocolate
10 Min
Hot chocolate
10 Min
Cinnamon Stars (German)
1 Std. 30 Min
Mint Choc Chip
8h 20min
Gluten-free Chocolate Brownies
1 Std.
Gluten-free Pain au Chocolat
6h 15 min
Chocolate-Centred Dumplings with Cherry Sauce
1 Std. 30 Min
Gluten Free Plain Flour
5 Min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1 Std. 15 Min
Gluten Free Bread
1h 40min
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1 Std. 30 Min
Gluten-free Christmas Cake
732u. 30min