Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Doughnut
- 160 g milk
- 60 g caster sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled -
1
tsp natural vanilla extract
lub ½ tsp vanilla bean paste - 1 medium egg
- 270 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 30 g unsalted butter, soft
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp gluten-free baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- 1000 g vegetable oil, for frying
Glaze
- 150 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 6 Tbsp milk, plus extra if necessary
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 82 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Gluten-free Shortcrust Pastry
35 Min
Gluten-free Chocolate Brownies
1h
Cashew and Banana Muffins
35 Min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1 Std. 10 Min
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Gluten Free Plain Flour
5min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 Min
Gluten-Free Pizza Dough
1 Std. 10 Min
Gluten Free Bread
1 Std. 40 Min
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45 min
Gluten-free Artisan Bread
2h 30min