Urządzenia i Akcesoria
Tarator (tahini dip)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
437 g
Składniki
-
tahini200 g
-
salt plus extra to taste½ tsp
-
garlic cloves2
-
water (see Tips)100 - 200 g
-
lemon juice to taste100 - 120 g
-
fresh parsley leaves only1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 437 g
Sód
1403.7 mg
Białko
35 g
Kalorie
5125.1 kJ /
1224.9 kcal
Tłuszcz
107.9 g
Błonnik
19.2 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
52.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Baba ghanoush
1 godz.
Falafel
25 godz. 30 min
Muhamara dip
30 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min