Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g tahini
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 100 - 200 g water (see Tips)
- 100 - 120 g lemon juice, to taste
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 437 g
- Kalorie
- 5125.1 kJ / 1224.9 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 107.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 19.2 g
- Sód
- 1403.7 mg
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Chicken moghrabieh
25 Std. 15 Min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Raw kibbeh
15 Min
Poppy seed torte
5h
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20 min
Falafel
25 Std. 30 Min