Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de apio nabo pelado y en trozos (3 cm)
- 200 g de cebolla en cuartos
- 120 g de apio en trozos (3 cm)
- 2 dientes de ajo
- 25 g de mantequilla
- 800 g de caldo de verduras
- 250 g de manzana tipo reineta, para cocinar (en cuartos, sin pepitas)
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 248.6 kJ / 59.5 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de zanahoria, naranja y jengibre (La soupe des amoureux)
25 min
Crema de apio
40 min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1h
Vichyssoise de apio
40 min
Crema de pimiento rojo y jengibre
50 min
Sopa de remolacha con ñoquis de hierbas
1 godz. 10 min
Sopa fría de pepino y remolacha
10min
Gazpacho de zanahorias
10min
Gazpacho de remolacha
10min