Tortini di fichi

Tortini di fichi

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Pasta di mandorle
  • 220 g zucchero
  • 220 g di mandorle pelate
  • 20 g di liquore
  • 1 albume
  • 1 g di essenza di mandorla (1 fialetta)
Fichi sciroppati
  • 120 g di acqua
  • 60 g zucchero
  • 5 g di succo di limone
  • 4 fichi freschi lavati e asciugati, a rondelle
Crema al mascarpone
  • 100 g di latte
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 40 g zucchero
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 3 tuorli d'uovo
  • 300 g di mascarpone
  • 60 g di sciroppo di acero
  • zucchero a velo q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.1 g
Kalorie 3497 kJ / 836 kcal
Tłuszcz 53.1 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 72.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...