Mousse al cioccolato bianco e fragole

Mousse al cioccolato bianco e fragole

3.4 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
10 porzioni

Składniki

Mousse al cioccolato bianco
  • 250 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di latte intero
  • 1 bustina di gelatina in polvere (8 g)
Mousse alla fragola
  • 300 g di fragole in quarti + q.b. per guarnire
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di latte intero
  • 100 g zucchero
  • 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 bustina di gelatina in polvere (8 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 402 g
Kalorie 1485 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 28.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...