Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 250 g fresh pasta, type linguine
- 50 g shallots, halved
- 50 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 1 garlic clove
- 100 g bacon cubes
- 150 g prawns, raw, medium size
- 150 g double cream
- 2 egg yolks, from medium eggs
- fresh lemon thyme, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4546.8 kJ / 1086.7 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1792.2 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Spaghetti alla Carbonara
30min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Asian-style Rice with Eggs and Vegetables
30min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Tuna Noodle Bake
1h 20min
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min