Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 900 g di acqua circa
- 50 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco, piccolo e senza semi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco, secco
- 350 g di pasta secca tipo fusilli
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di pomodori ciliegino, in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Insalata di mare
Brak ocen
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Pizza Margherita
2 Std.
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 Min
Maccheroni dell'alpigiano
30 min
Penne con le cozze
Brak ocen
Vongole alla marinara
30 min
Penne al tonno
35 Min
Fideuá di polpo
1 godz. 10 min