Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 900 g di acqua circa
- 50 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco, piccolo e senza semi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco, secco
- 350 g di pasta secca tipo fusilli
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di pomodori ciliegino, in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce veloce (Bimby Friend)
50 menit
Manzo alla Wellington con jus di vino rosso e salsa duxelle di funghi champignon
2j 30 menit
Pollo con crema di verdure
50 menit
Gratin di gnocchi al porro
50 menit
Smoothie al mango
10 min
Agnello al curry indiano
1j 30 menit
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Cornetti con carne macinata
30 min
Brownies al cioccolato
45 Min
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1 godz. 5 min