Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (solo la parte colorata)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso senza semi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di scampi puliti (peso da interi 800 g circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 160 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo con burro agli agrumi
50 min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 min
Zuppa di pesce misto
40 Min
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Penne con le cozze
Brak ocen
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Calzoni vegetariani
1 godz. 50 min
Risotto ai frutti di mare
1 godz. 15 min
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1 godz. 5 min