Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (solo la parte colorata)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso senza semi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di scampi puliti (peso da interi 800 g circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 160 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)
2h 20min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Astice gratinato al foie gras con salsa al frutto della passione
1 Std. 20 Min
Scaloppine ai funghi
40 min
Dado di pesce
Brak ocen
Fusilli alle cozze piccanti
Brak ocen
Spezzatino di manzo con fagioli e salsa di feta
Brak ocen
Babà napoletano
2h 45min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Risotto alla pescatora
35min
Risotto ai funghi porcini
35min